Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Aluminijsku foliju trebate skroz izbaciti iz upotrebe. Naš visoko obrazovani i načitani narod zna, da npr. kad marinirano meso, krompiru guljenu, ribu, miječne proizvode i mnogo drugih prehranbeni namirnica, zamotavate ili pokrivate folijom, oni zapravo preuzimaju alminijske ijone. Alminijum je nisko toksičan i akomulatorno se taloži u organizmu. Posljedice su medju ostalim, oboljenja poput alcajmerove bolesti i demencije.
ne smijemo
Ima jos bolje nesto. Isprzis krompir res na rerni, okrenes ga da malo izgori i s druge strane. Kad izgori, izvadis ga iz rerne, poprsces sprejom vode svuda, poklopis folijom alu ili masnom, pa preko toga krpu-dvije da se upari. Ako zelis mekaniji krompir, drzi ga duze poklopljenog, ako zelis malo hrskavo, drzi ga krace poklopljenim. Onaj ko ne voli 'izgorit' krompir onda ga je bolje peci u rerni.