
Ako niste, donosimo vam super recept koji ne zahtijeva procesuiranje sastojaka pa se može svrstati u 100 posto sirovi cheesecake.
Sastojci za koru za cheesecake
Miks orašastih plodova: indijski oraščići, orasi i bademi 6 datula 2 šake grožđica 4 šake mljevenih zobenih pahuljica 3 kašičice putera od indijskih oraščića 1 kašičica soka limuna
Postupak pripreme kore
Izmiksajte orašaste plodove, grožđice i datule sve dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Kada sve izmiksate, dodajte ostale sastojke i rukama oblikujte prema veličini kalupa.
Sastojci za kremu od sira
1/2 šoljice kokosovog mlijeka 1 limun 3 kašičice agavinog sirupa 2 šoljice namočenih badema
Postupak pripreme kreme od sira
Ocijedite indijske oraščiće i izmiksajte ih zajedno s kokosovim mlijekom, sokom limuna i sirupom agave sve do kremaste teksture.
Smjesu prelijte preko kore
Glazura za cheesecake
Sameljite šećer od breze te ga pomiješajte sa sokom od limuna i nekoliko kapi soka od cvekle. Prelijte preko kolača. Nakon toga kolač zamrznite dva sata. Prije serviranja ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi.