Ovo jelo ćete brzo pripremiti, izuzetno je nutritivno bogato i zdravo, a mogu ga konzumirati i vegetarijanci.
"Gljive pružaju hranjiva vlakna koja su neophodna za "sretan" probavni sistem. Također, nude vitamine B grupe koji pomažu u podržavanju naše energije i rekacije na stres te selen koji je mineral i antioksidant koji pomaže da podržimo našu štitnu žljezdu i naš imuni sistem", objasnila je Amela.
S druge strane, kelj sadrži divan niz hranjivih sastojaka uključujući fitonutrijent beta karoten koji u tijelima pretvaramo u vitamin A koji je bitan za vid, rast i razvoj ćelija. Vitamin C pomaže našem imunom sistemu i omogućava borbu protiv prehlade i infekcija.
Za ovaj recept bit će vam potrebni sljedeći sastojci:
gljive kelj luk bijeli luk
čili timjan biber sok od limuna kokosovo mlijeko so 8 jaja
Način pripreme:
Glive isjeckajte i ispržite na kokosovom ulju. Kada dobiju zlatnožutu boju dodajte čili i bijeli luk. Pred sami kraj prženja dodajte limunov sok. Ljubičasti luk propržite odvojeno, stavite timjan. Obarite kelj, a potom operite vodom.
Kelj isjeckajte, pola stavite u blender i dodajte osam jaja. Stavite kokosovo mlijeko. Izblendajte dodajte ostatak kelja, gljive i luk, pobiberite i posolite. Smjesu stavite u kalup za mafine i stavite da se peče.