Gastro priča rediteljice Mirne Dizdarević i glumca Dine Rogića: Ljubav ide kroz želudac
Njihova gastro priča počela je sasvim slučajno, priča nam Mirna prisjećajući se trenutka u kojem joj je Dino rekao da je otvorio profil na Instagramu.
"S obzirom na to da smo oboje gurmani i volimo dobro pojesti, nije mi bilo teško pozabaviti se profilom. Naziv je došao spontano i zapravo vrlo logično. Hrana se veže uz osjećaje i kada jedemo nešto što zaista volimo, u čemu uživamo, stavlja nas u isto takvo raspoloženje", rekla je Mirna.
Na početku je blog nastao isključivo zbog njihovog ličnog gušta, no s obzirom na to da u posljednje vrijeme imaju više slobodnog vremena i objave na The Mood Food Instagram profilu su češće.
"Nismo sumanuto stavljali bilo kakve fotografije, nego bismo, kada nam padne na pamet i kada imamo vremena, nešto objavili. Upravo zbog neke naše opuštenosti, nismo imali puno reakcija na pokretanje gastro bloga. Više su to bili prijatelji koji su govorili kako su gladni kada vide neku našu objavu. S obzirom na to da sada imamo malo više vremena, odlučili smo se pozabaviti novim receptima i slikama, tako da sada ima više odziva sa strane. Javljaju nam se razni ljudi i traže recepte, što mi je iznimno drago", bila je iskrena.Priča nam kako je njena ljubav prema hrani i kuhanju urođena, jer je odrasla u porodici koja voli kuhati.
"Naučila sam kuhati gledajući mamu kako kuha. Samo kuhanje me počelo interesirati već u srednjoj školi, a pošto od 17. godine živim sama, morala sam mamine recepte brzo primijeniti. Tu sam onda tražila i neke nove recepte koji bi mi se svidjeli, dok sam u isto vrijeme usavršavala i recepte iz djetinjstva", rekla je.
Priča nam kako im je vrlo jednostavno odrediti šta će spremati za ručak, jer prave ono što im se taj dan jede. Vole raditi sami pa uloga master chefa pripadne ili jednom ili drugom, priznaje nam naša sagovornica koja nam je odgovorila i na pitanje ko se od njih dvoje bolje snalazi u kuhinji.
"Uvijek rado hvalim Dinu, ali što se tiče kuhinje, ipak se bolje snalazim ja. Mislim da sam dobra u multitaskingu i mogu spremati više jela odjednom. Pratim bazična pravila kuhinje, jer bez njih se ne može poslije ni eksperimentirati, dok Dino više voli u startu eksperimentirati. Bude zanimljivo u svakom slučaju. Dino je majstor za morska jela i tu smo se dogovorili da se ne miješam. Svaki put kada pravi ribu, znam da me čeka prava gozba. S druge strane, ja pravim jela iz raznih dijelova svijeta, ali najbolje mi ide naša i italijanska kuhinja", rekla je.
Recepti koje možete pronaći na The Mood Food blogu su recepti koje Mirna i Dino svakodnevno spremaju, a cilj im je da u narednom periodu češće predstavljaju svoje recepte."Na samom početku smo išli s tim da The Mood Food bude blog koji nam je užitak raditi, a ne pritisak. Zaista ne razmišljamo o tom projektu kao o nečemu što će biti popularno. Bilo bi nam iznimno drago kada bi se ljudima svidjelo to što radimo, ali u redu je i ako im se ne svidi. Mi pravimo samo one recepte koje mi jedemo. Ne moraju biti lijepi i instagramični i jasno nam je da se to možda nekome neće svidjeti. Naravno, htjeli bismo da što više ljudi posjećuje naš blog kako bi našli inspiraciju za neke nove recepte", rekla nam je Mirna na kraju razgovora.