Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cuj New York i lokalna hrana, a sve došlo iz čitavog svijeta
London 27 sa lokalnom hranom.Grah na tostu itd.Koja smijurija
Kenjate
Ja ne znam šta američki gradovi rade na ovoj listi. To pod broj 1. Ostalo neću komentarisati. Koja budala je ovo sastavila.
Imamo mi dobru hranu
Te liste su ko i glasačke ankete. Laž, laž i laž.
New York poznat po domacoj kuhinji, a Indija na 30-om mjestu. Koga vi folirate? Npr ono sto mozete pojesti u Indiji nema nigdje drugo na svijetu, ali NE ide se na varijantu lizi guzove bliznjem svome!
Seru tim listama. U Evropi se najbolje jede na Balkanu, u Sarajevu , Beogradu, Zagrebu, Skoplju.
Ove statistike “world wide” su najveca prevara na svijetu!
Presla nas je Crna Gora uzeli nam recept burek od sira.
nisu oni jos travnicku probali
61 mjesto nije mala stvar, a ni ovo za pojesti sto su nabrojali, mozda se za par godina i bolje rangiramo, bitno je da ljudi probaju, ovisnost dolazi sama od sebe, mi se becimo na tudje kuhinje, ali kad probas nesto sto nisi nikad, mozes lako da se zaljubis, kao prava ljubav, npr ja sam oduvijek zaljubljen u cevape pored svega ostalog, a kad bi mogao da biram izabrao bi japansku kuhinju, pre predobra je, nazalost njihovi restorani su preskupi iako vrijedi probati, vracam se domacem uvijek
Uz duzno postovanje Sarajevu i Sarajlijama ali nigdje veze sa vezom, krs od cevapa do bureka a kuhanju da ne pricamo
U tekstu se valjda misli na domace specijalitete a ne na domacu hranu. To su dva pojma. Janjetina u Jablanici moze biti od janjaca sa Vlasica ili od rumunskih janjaca pasmine Romanof. Cevapi mogu biti od kvalitetnog mesa iz domaceg uzgoja a mogu biti i iz Binga. U jednom i drugom slucaju razlika je nebo i zemlja.
Cevapi kod Harija su najbolji, niko im nije ravan. Kad idem iz Sarajeva za Bihac, popijem kafu na Bascarsiji a cevape obavezno u Travnik u.
Nema jela dok nepokajmačim krišku domaćeg hljeba i varenog kajmaka! 😃