
Posjetitelji restorana naručuju više hrane ako ih poslužuju pretili konobari, pokazuje istraživanje američkih i njemačkih znanstvenika.
Rezultati istraživača s Cornell University i Friedrich-Schiller-Universitaet Jena su objavljeni u stručnom časopisu Environment and Behavior, a prikupljeni su u 60 restorana na temelju 497 interakcija između konobara i posjetitelja.
Pretili konobari su dobivali u prosjeku veće narudžbe hrane, ali i 17 posto veće narudžbe alkoholnih pića.
Uz to, gosti koje su posluživali pretili konobari su imali četverostruko veće izglede da će tražiti i desert, prenose mediji.
Možda vas zanima
Real savladao Gironu
Pogledajte spektakularan pogodak Modrića, bombetinom je podigao Bernabeu na noge
Barcelonin as ogorčen
Yamalu je nakon utakmice bilo potpuno krvavo stopalo, sudiji poručio: "Nije bio faul!"
Talentovana pjevačica
Jeste li čuli za Noor Esmeray? Bh. muzičarka nam je otkrila sve o svojoj prvoj pjesmi
Vezani članci