Foto:Pixabay
Trenutno je sezona jagoda, mnogima omiljenog voća i jako je važno znati kako ovo voće sačuvati da ne truhne.
Prema pisanju Readers Digesta potreban vam je samo jedan sastojak koji sigurno imate kod kuće.
U jednoj zdjeli pomiješajte pola šoljice sirćeta i dvije i po šoljice vode, a zatim u to dodajte jagode i pustite da stoje nekoliko minuta. Sirće će uništiti sve bakterije koje prouzrokuju brzo kvarenje i poslije nećete osjećati okus sirćeta.
Nakon toga temeljno ih osušite. Što ih bolje osušite, duže će trajati. Jagode nakon toga možete spremiti u frižider, a možete ih držati u kutiji obloženoj papirnom folijom koja će pokupiti svu dodatnu vlagu. Ovaj trik možete iskoristiti i s drugim bobičastim voćem poput kupina i malina.
Možda vas zanima
Skinula je 17 posto mase
Najteža učesnica svih osam sezona "Života na vagi" napustila show: Na početku je imala 214,2 kg
Vezani članci
Evo šta trebate jesti
Najbolja hrana za održavanje hidratacije tokom ljetnih vrućina
Uvrstite ih u ishranu