Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko ja znam ovo je uvijek bio sutlijas ili sutlija, nikad cula za prsulju.
I u nasem kraju se kaze sutlija
Al fkt!! Kontam sta je, ono sutlija.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Imal sta o Dzejli Ramovic? Kako joj je sestra?
Trebali ste napisati u kojem kraju to zovu Pršulja. Moguće da i u mom kraju su davno prije zvali Pršulja, tu sutliju što se ukuha u tendžeri, ali s obzirom da se ovdje stari odavno ništa ne pitaju, a time i ne govore, mi to ne nožemo ni znati....
Wtf is pršulja?!??! Sutlija ili sutlijaš?!?!?!? Hahahaha
Kakva pršulja, prvi put cujem, valjda sutlija od rize i mlijeka majku vam seljacku sto ste se naselili i zaposlili svuda pa sad svoje seljakluke prosipate ovuda.
Kad probate i jedno i drugo znat ce se razlika ovako je sutlija ali ko je probao prsulju zna da je to bolje nego sutlija 100x
To je sutlija, a ovo neke seljacine unose svoje neke termine iz zaseoka...
Joj...Sutlija jbmt...
Kakva prsulja kakvi bakraci. To je sutlija!!! To sto se kuha u drugacijoj posudi ne mora se odmah drugacije zvati. Isti sastojci, isti nacin pripreme, isti zavrsetak al eto to je prsulja jer se kuha u glinenoj posudi ili u cemu vec….grah je grah ha ga pravio u loncu od 3 litre ili loncu od 100 litara ili u bakrenom loncu. Druga je stvar ukusa i sto je nekome ukusniji iz dragacijeg posudja. Joj novinara….
nikad nisam volio pršulju... sjećam se prije rata, nana rahmetli uvijek pravila pršulju kad se porodica okupi...,ja molio da mi napravi sutliju i onda za mene uvijek sutlija a svi ostali pršulju... osjećao sam se kao da sam neko poseban a ne obični dripac zbog kojeg je jadna žena dva jela morala spremati... mama je slabo pravila pršulja, a žena i ja nikada... i tako to sve izumire...
Jeste se provalili, ali pravo :-)
Prsulja se pravi od mlijeka koje se može kad se krava tek oteli. Ovo što ste vi napisali je sutlija
Zvalo se prije 500 godina Sutlija i taki ce iducih 500.. kakva pisulja, prsulja ovi pukli 100%
Koja ba "PRŠULJA", za mene to moze biti samo "PiŠULJA". I gdje se tako zove, mozda u Doboju kod Suade rodjene i odrasle na carsiji i to na gornjoj carsiji a ne na selu medju seljacima kako se "gospoja" sa pedigreom predstavlja.
kako je nastao ovaj clanak? novinar klixa otisao u neko selo i tamo mu napravili sutliju i nazvali je prsulja. kad je cuo kako se zove, rekao je sebi: Wow, cuj prsulja, sad cu zeznuti narod Bosne, uzet cu clanak o sutliji i gdje god pise sutlija napisat cu prsulja a naslov ce biti Da li ste ikad probali prsulju. al cu ih zeznuti. kad novinarstvo dodje do dna, jedino moze pasti na nivo klixa
na prvu sam procito prsutu😄🙃
Mlijeko sa rižom je uvijek bilo sutlija ili sutlijaš, kako god da ga spremiš.... A pršulja je karakteristična zemljana posuda uskog dna.... U njoj se svašta može pripremat.... I bosanci su linijom manjeg otpora sva jela spremana u takvoj posudi zvali pršulja... I slatka i slana....