Kokice savršenog okusa možete napraviti uz pomoć nekoliko malih trikova
Potrebne su vam tri kašike masilnovog ili kokosovog ulja, 40 grama kukuruza kokičara, kašika maslaca i sol. Zagrijte masilnovo ulje u loncu s debelim dnom. Ako ste se odlučili za kokosovo, sačekajte da se ono u potpunosti rastopi.
Onda u lonac stavite samo tri ili četiri zrna kukuruza, poklopite i pričekajte da puknu. Nakon toga dodajte ostatak kukuruza, ali pazite da ga naspete ravnomjerno. Poklopite lonac, maknite ga sa šporeta i sačekajte pola minute.
Ovako zagrijavate ulje na odgovarajuću temperaturu, a onda u tih 30 sekundi postižete jednaku temperaturu u svakom zrncu. Kada lonac vratite na šporet, gotovo svako zrno će puknuti u isto vrijeme.
Dakle, nakon 30 sekundi vratite ga na šporet. Kada čujete da je kukuruz počeo pucati, polako pomjerajte lonac naprijed-nazad preko kola šporeta.
Nakon što pucketanje uspori, istresite kokice u veliku zdjelu. Rastopite maslac u manjoj tavi i njime prelijte kokice. Posolite po želji.