Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gdje može biti zdravo ispeći pile za 15 minuta... ubiješ sve u njemu što valja s tolikom temperaturom
Uljna mafija platila članak
Klix kreativan kao i uvijek 🤪
Trebas bit idiot da naucne cinjenice na news portalima poput ovog uzimas zdravo za gotovo... U naslovu pitanje i u tekstu nigdje odgovora, izvor informacija totalno neodredjen, i onda ovakav tekst 42 dokone tetke na preskoke procitaju i onda sire pricu kako je ovo otrov i treba izbacit iz kuce i sutradan vec imas masovnu histeriju...
a zato uzmu i zamjese 10 kila pite sa dva litra ulja i praskom za pecivo 🤡
ova friteza je odlicna stvar. mi je koristimo bez imalo ulja. u stvari je pitanje, da li se friteza na vruc zrak razlikuje od rerne (pecnice) ako peces na istoj temperaturi ?
... cak sto vise, masnoca koje se izlije npr iz piletine pada dole kroz one rupice. Znaci manje je se zadrzava na pecenom hrani. Clanak ipak nije bezveze. Ubuduce cu paziti da pecem na nizoj temperaturi.
*ne puno
Malo jeste bolje ali puno, problem je taj da kod visokih temperatura mnoge namirnice razviju neke opasne kemikalije, znaci veci je problem visoka temperatura nego ulje mada je i istina da su sva rafinirana ulja jako stetna, bolje je koristiti maslac.
Maslac ne podnosi visoku temp i brzo izgori
Zdravije nego u dubokom ulju.
Garant je neka tefal akcija u toku