Najdragocjeniji su oni trenuci kada predahnete i učinite nešto prekrasno u čemu će vaša cijela obitelj uživati za vrijeme blagdana. Ako tražite lagan recept za savršeni kolač, zasladite se ovom talijanskom božićnom poslasticom.
Kombinacija hrskavosti izvana i mekanog punjenja neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Ovi kolačići odišu novogodišnjom čarolijom, a nisu nimalo komplicirani za spremanje. Prigodni su i za umakanje ako volite espresso ili čak vino. Za spremanje tijesta kolačića bit će vam potrebno sljedeće:
- 4 jaja
- 1 šalica šećera
- pola šalice maslaca
- dvije jušne žlice vanilije
- 3,5 šalice brašna
- 4 jušne žlice praška za pecivo.
- 2 šalice šećera u prahu
- 2 jušne žlice vanilije
- 6 jušnih žlica vode.
-
U zdjelu prosijte brašno i prašak za pecivo.
-
U velikoj zdjeli za miješanje izmiksajte maslac i šećer.
-
Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro miješajući. U smjesu brašna i praška za pecivo, dodajte vaniliju.
-
Mijesite dok ne dobijete čvrsto tijesto koje nije ljepljivo, uz dodavanje brašna prema potrebi.
-
Stavite u frižider sat vremena.
-
Odrežite manji komad tijesta i razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u trake od oko 15 cm.
-
Trake uvijte u željeni oblik i stavite na masni papir za pečenje.
-
Pecite na temperaturi od približno 190℃ između 8 i 10 minuta (kolačići s donje strane trebaju dobiti bakrenu boju, dok im gornja strana ostaje svjetlija).
-
Pričekajte da se kolačići u potpunosti ohlade prije nanošenja glazure.
-
Glazura bi trebala biti glatka na oko, gusta, ali ipak tekuća.
-
Umočite površinu kolačića u glazuru i ostavite ih kako bi se glazura razlila i sa strane.
-
Kolačiće pospite mrvicama za kolače dok se glazura ne osuši.
Ovaj slasni recept možete pogledati u originalu na Cakescottage.com. Uživajte!