Jednostavno i brzo
409

Napravite preukusni Raffaello cheesecake koji se ne peče

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Torta od sira jedan je od najpopularnijih slastica širom svijeta, a ukoliko ste pri tome i ljubitelj kokosa, donosimo vam odličan recept za Raffaello cheesecake.

Hajrudin Šišić, koji je na društvenim mrežama poznatiji kao Harry Cooper, ističe da ovu slasticu nije teško napraviti, jer tokom pripreme ovog kolača ne morate paliti rernu.

Za izradu ovog deserta potrebno vam je 400 gr svježeg sira, 400 ml vrhnja za kreme, 50 gr šećera u pravu, 200 gr mljevenog keksa, 50 gr bademovog brašna, 100 gr kokosovog brašna, 150 gr putera, 100 gr bijele čokolade, nekoliko kapljica ekstrakta vanilije i šaka badema.

Mljeveni keks pomiješajte s bademovim brašnom i preko toga prelijte istopljeni puter. Dobro izmiješajte i istresite u kalup. Lagano utisnite masu i ostavite na desetak minuta.

Za to vrijeme mikserom izmiješajte svježi sir sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Nakon toga dodajte umućeno vrhnje i polovinu (50 gr) kokosovog brašna. Sjedinite masu špatulom i stavite preko podloge od keksa i badema.

Nakon toga na blagoj vatri istopite čokoladu. Sačekajte nekoliko minuta prije nego je prelijete preko cheesecakea. Pokušajte da je razmažete preko cijelog kolača.

Ostatak kokosovog brašna pospite preko kolača i dekorišite bademima. Ostavite u frižideru na minimalno dva sata.