Slijedi sedam olakšica za različite situacije u kuhinji, od načina sječenja luka, preko neodvojive veze ribe i limuna, do bržeg hlađenja soka u frižideru.
-
Za lakše guljenje bijelog luka ubacite cijelu glavicu u mikrovalnu i zagrijte na najvišoj temperaturi 20 sekundi. Nakon toga će se kora lakše oguliti.
-
Guljenje đumbira je mnogo lakše ukoliko koristite vanjski dio kašike.
-
Da se riba ne bi zalijepila za grill ili raspala pri sklanjanju koristite kriške limuna.
-
Postavite limun na grill te onda postavite ribu na limun, ovo će ribi dati poseban okus.
-
Zaledite luk prije nego ga izrežete, te na taj način spriječite širenje hemikalija koje izazivaju suze.
-
Različite boje papirića na čajevima predstavljaju temperaturu na kojima se čaj kuha. Bijela predstavlja 70 stepeni celzija, žuta od 70 do 75 stepeni, zelena od 75 do 81, a narandžasta od 80 do 85 stepeni celzija.
-
Ukoliko želite brže zalediti piće u limenci, zamotajte ga u ubrus i ostavite u frižideru.