Nalazi se u Meksiku
50
Ovaj štand s tacosima osvojio je Michelinovu zvjezdicu, a poslužuje samo četiri jela
D. J.
Foto: Shutterstock
Štand s tacosima El Califa de León nudi nekoliko jela - bistec (taco od goveđeg odreska), chuleta (taco od svinjskog kotleta), costilla (taco od goveđih rebra) i gaonera taco.
Upravo je gaonera taco najbolji, smatraju stručnjaci iz Michelina. Pravi se od tanko narezanog goveđeg filea, začinjenog samo solju i malo limete.
El Califa de Leó je postao prvi takav štand u Meksiku koji se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom. Za sve je zaslužan glavni chef, Arturo Rivera Martínez, koji ističe da je stvar u jednostavnosti."Tajna je u jednostavnosti našeg tacosa. Radi se samo od tortilje, crvenog ili zelenog umaka, i to je to. To i kvaliteta mesa", naveo je Rivera Martínez za medije.
Svakodnevno, ispred tog štanda veliki su redovi, svi žele probati te genijalne tacose.
Primaju samo gotovinu, a cijene su vrlo atraktivne - bistec taco košta 53 pezosa (oko 6 KM), costilla taco 82 pezosa (oko 9 KM), gaonera taco 70 pezosa (oko 8 KM), a chuleta taco 82 pezosa (oko 9 KM).
Možda vas zanima
Prepoznajte ih na vrijeme
Ovo su znakovi da ste odrasli u toksičnoj porodici: Mogu ostaviti trajne posljedice na vas
Vezani članci