Foto: Shutterstock
Kuhari na jela ne stavljaju peršun isključivo zbog dekoracije. On zapravo ima još jednu svrhu. Znate li koju?
Njega biste zapravo trebali sažvakati nakon obroka, naročito ako ste jeli začinjene namirnice kako biste očistili zube i usta. Osim toga, peršun služi i da se riješite neprijatnog zadaha.
Peršun sadrži visoku koncentraciju hlorofila, koji uništava bakterije u ustima. One počinju da se razvijaju nakon jela te uzrokuju loš zadah.
Ova biljka također može biti korisna ako ste negdje otputovali te zaboravila četkicu za pranje zuba i pastu. Uzmite nekoliko svježih stabiljki svježeg peršuna i žvaćite ih kako biste "oprali" zube.
On se preporučuje i za liječenje anemije, ublažavanje menstrualnih bolova, za smanjenje krvnog pritiska itd. Osim peršuna, kod lošeg zadaha pomoći svježa menta, bosiljak i ruzmarin.
Možda vas zanima
Vezani članci