Donosimo recept ukusne i kremaste pileće supe s nudlama koja je sve što vam treba ove jeseni.
Sastojci
Tri kašičice putera, jedan srednji luk, jedan češnjak, dvije kašičice sitno nasjeckanog timijana ili tri kašičice sušenog timijana, zatim dvije kašičice soli, četiri kašičice mljevenog bibera, dvije mrkve srednje veličine oguljene i tanko narezane, 32 grama brašna, kokošija kocka, široki rezanci s jajima, isjeckana kuhana piletina, tri kašičice sitno nasjeckanog peršuna, jedna kašika svježeg limunovog soka.
Priprema
Zagrijte puter na srednje jakoj vatri. Dodajte luk pa kuhajte miješajući 4 do 5 minuta, dok ne omekša. Dodajte češnjak, timijan, so, biber, brašno i kuhajte miješajući još dvije minute.
Postepeno umutite u čorbu dok ne prokuha. Zatim dodajte mrkvu i smanjite ringlu. Kuhajte 15 minuta.
Dodajte rezance i kuhajte 8 do 10 minuta, dok mrkva ne omekša i rezanci se skuhaju. Dodajte piletinu i vrhnje i kuhajte još 2 do 3 minute, dok ne provri. Dodajte peršun i limunov sok, so i biber i ova ukusna supa spremna je za posluživanje.