Pomoću ovih trikova riješite se neugodnog mirisa nakon pripreme ribe
Ako je riba duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u istoj prokuhate crni čaj. Miris će nestati kao da nikada nije ni bio prisutan.
Također, prilikom pripreme ribe, možete dodati nekoliko kapi limunovog soka u ulje u kojem se prži ili peče. Posudu u kojoj ćete držati ribu do serviranja istrljajte polovinom limuna, što će pomoći u neutralizaciji mirisa.
Za uklanjanje mirisa sa ruku, efikasno rješenje je talog od crne kafe. Jednostavno istrljajte ruke s njim, a zatim ih operite sapunom.
Dok pripremate ribu, otvorite prozore kako bi zrak mogao cirkulirati, a možete i napraviti prirodni osvježivač prostorija. Prokuhajte vodu s korom limuna, a kada se ohladi, sipajte je u bocu s raspršivačem i koristite kao osvježivač zraka.
Također, možete staviti malo sirćeta u posudu i ostaviti da stoji neko vrijeme na stolu. Neugodan miris nestat će brzo i učinkovito.