Vrijedi probati
1

Pomoću ovih trikova riješite se neugodnog mirisa nakon pripreme ribe

Piše: A. Ć.
Riba (Foto: Shutterstock)
Riba (Foto: Shutterstock)
Iako je riba popularno jelo, njen miris često ostaje duže nego što bismo željeli, kako u prostorijama, tako i na posuđu, ali i rukama. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih trikova koji će vam pomoći da brzo uklonite neugodne mirise i vratite svježinu u prostor.
Ipak, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vam olakšati čišćenje i osvježavanje prostora, kao i uklanjanje mirisa s ruku i posuđa.

Ako je riba duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u istoj prokuhate crni čaj. Miris će nestati kao da nikada nije ni bio prisutan.

Također, prilikom pripreme ribe, možete dodati nekoliko kapi limunovog soka u ulje u kojem se prži ili peče. Posudu u kojoj ćete držati ribu do serviranja istrljajte polovinom limuna, što će pomoći u neutralizaciji mirisa.

Za uklanjanje mirisa sa ruku, efikasno rješenje je talog od crne kafe. Jednostavno istrljajte ruke s njim, a zatim ih operite sapunom.

Dok pripremate ribu, otvorite prozore kako bi zrak mogao cirkulirati, a možete i napraviti prirodni osvježivač prostorija. Prokuhajte vodu s korom limuna, a kada se ohladi, sipajte je u bocu s raspršivačem i koristite kao osvježivač zraka.

Također, možete staviti malo sirćeta u posudu i ostaviti da stoji neko vrijeme na stolu. Neugodan miris nestat će brzo i učinkovito.