Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najbolju pitu na mjeru sam jeo u Tuzli, Sarajka ili Saranda se zove, nisam siguran. Puna mesa, ako je sirnica ili bundevara sve puno nadjeva. Ćevapćići isto tako. Baščaršijski su fuš već nekoliko godina, to jedu ljudi zbog snobizma i da kaže .... bio na Baščaršiji. Tanko. Lopovija.
Čestitam gazdi na uspjehu,koji je dolazio na Baščaršiju da me pita da pečem pite ispod sača kod njega u Zagrebu. Svaka ti čast i želim vam puno uspjeha u radu.
Od kad je trileće tradicionalni bosanski kolač???
zamislite ove reklame negdje u BOSNI pored buregdžinice;STANI BUDALO ZABORAVIO SI BUREK OD SIRA KUPITI.
“burek koji, što je mnogim pravim pitoljupcima bitno, niti malo nije bio masan.” Masan?!
eee a kako se to mota na sarajevski nacin?? ukrug??
Sarajevska pita ispod sača ? Da nije možda CARIGRADSKA ? Na Balkanu je 80% turskih specijaliteta i jela. Ostatak Bosne ne zna šta je pita ni sač ?
Svaka cast! Samo naprijed!
Da li se tu kupuje sirnica ili burek sa sirom?
kakva je sarajevska pita a kakva visočka koju ja kuham, zar postoji razlika??? bolje bi zvučalo bosanska pita u Zagrebu ali hajd' nejse sretno vam u poslu.
@T4SNA e pa ja kuham pitu i pečem kahvu...
Sreća pa ovo Cut nisu napisali sa K. Holandski turisti bi se smijali. :)
Bosna nikada u istoriji nije napadala druge i ne duguje nikom nista. Podignuta ruka Bosnjaka na stecku, osim pozdrava, porucuje dobronamjernost: 'moje su ruke ciste'. Zato Bosanac, bio u Pazaru, Zagrebu, Berlinu ili St. Louisu, osjeca i zivi bosanstvo. Kad ja, bez falsifikovanog patriotizma, mislim o Bosni, prizovem u sjecanje sadzak i sach, cilim i serdzadu, puru i tarhanu. Pjesma kaze: 'Sada Imam Sto Sam Htio; Sve Sto Sam Nekad Snio; Trebalo Bih Da Sam Sretan - A Ja Sam To Nekad Bio'.
A koga je napadala tzv armija u Vitezu. Mrš
Ne moramo mi nista zastitit', drugi ce.
Jel burek sa sirom ili sirnica hah samo nek se jede
Burek na putu➡️