"Maksuzija kod Kibeta"
205

Sarajevski restoran se pohvalio novim specijalitetom kuhinje: Nude zlatnu janjetinu

N. O.
Sarajevski restoran Kibe Mahala na društvenim mrežama pohvalio se novim specijalitetom koji nude - zlatnom janjetinom.

Počev od Salt Baeja i njegovih restorana, preko drugih svjetski poznatih gastro destinacija, jela s komadićima zlata su sastavni dio ponude. Upravo takvo jedno jelo nudi i sarajevski restoran Kibe Mahala.

Riječ je o, kako su oni to na društvenim mrežama opisali, "maksuziji kod Kibeta" tj. zlatnoj janjetini.

Kako se može vidjeti na fotografiji komadi janjećeg mesa su prekriveni zlatnim listićima.

Dok je u našoj zemlji Jablanica prepoznatljiva po janjećem pečenju i specijalitetima, djeluje da su dobili konkurenciju u ovom sarajevskom restoranu.

Restoran Kibe Mahala je godinama unazad jedna od najpoznatijih gastro destinacija grada Sarajeva, a dosad je ugostio eminentne ličnosti političkog, javnog i kulturnog života sa svih strana svijeta: državnike, predstavnike evropske zajednice, vrhunske umjetnike…