Mi vam donosimo recept savršeno kremaste i sočne torte, a koji pri tome nije kompliciran za napraviti. Za njenu pripremu morat ćete odvojit pola sata svog vremena.
Sastojci koji će vam biti potrebni:
Fil:
2 šoljice Nuttele 500 mililitara slatke pavlake
Kora:
4 jaja
8 kašika šećera 4 kašike brašna 4 kašike kakaa 4 kašike ulja prašak pecivo
Preljev:
200 mililitara čokoladnog mlijeka
Priprema:
Uključite pećnicu da se zagrije na 180 C. U veliku zdjelu umiješajte slatku pavlaku, a potom joj dodajte i Nutellu.
U drugu posudu pripremite koru za tortu. Jaja i šećer dobro umutite, dok ne udvostručite njihovu zapreminu. Potom dodajte ostale sastojke i promiješajte kašikom. Pecite tridesetak minuta.
Kada izvadite koru, presijecite je na dva jednaka dijela, a potom jednu koru prelijte ugrijanim čokoladnim mlijekom. Stavite fil, potom ponovite postupak i ostatkom fila premažite cijelu tortu.
Tortu možete dekorisati po želji čokoladnim mrvicama, malinama ili čak izrendanom bijelom čokoladom.