Čisti užitak
30

Savršeno kremasta torta od Nutelle koju možete napraviti za samo pola sata

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Gotovo da ne postoji osoba na svijetu koja ne voli Nutellu. Ovaj čokoladni namaz savršen je u palačinkama, namazan na hljebu, ali i u kremama za različite čokoladne torte.

Mi vam donosimo recept savršeno kremaste i sočne torte, a koji pri tome nije kompliciran za napraviti. Za njenu pripremu morat ćete odvojit pola sata svog vremena.

Sastojci koji će vam biti potrebni:

Fil:

2 šoljice Nuttele 500 mililitara slatke pavlake

Kora:

4 jaja

8 kašika šećera 4 kašike brašna 4 kašike kakaa 4 kašike ulja prašak pecivo

Preljev:

200 mililitara čokoladnog mlijeka

Priprema:

Uključite pećnicu da se zagrije na 180 C. U veliku zdjelu umiješajte slatku pavlaku, a potom joj dodajte i Nutellu.

U drugu posudu pripremite koru za tortu. Jaja i šećer dobro umutite, dok ne udvostručite njihovu zapreminu. Potom dodajte ostale sastojke i promiješajte kašikom. Pecite tridesetak minuta.

Kada izvadite koru, presijecite je na dva jednaka dijela, a potom jednu koru prelijte ugrijanim čokoladnim mlijekom. Stavite fil, potom ponovite postupak i ostatkom fila premažite cijelu tortu.

Tortu možete dekorisati po želji čokoladnim mrvicama, malinama ili čak izrendanom bijelom čokoladom.