Šest skupina ljudi bi zbog zdravstvenih problema trebalo prestati konzumirati pivo
Kao prvu skupinu navodi osobe koje imaju dijabetes ili predijabetes. To je zato što se rijetko razmišlja o šećeru koji nastaje u procesu fermentacije. Pivo potiče rast šećera u krvi, a u procesu gladovanja može izazvati brži rast inzulina što dovodi do hipoglikemije.
U drugoj skupini ljudi su osobe koje pokušavaju izgubiti kilograme ili imaju prekomjernu težinu. Pivo ima nisku nutritivnu vrijednost, a sadrži velik broj kalorija. Prema istraživanju objavljenom u Nutrients, dnevne količine piva veće ili jednake 500 mililitara povećavaju rizik od gubitka težine naručito kod muškaraca.
Na trećem mjestu se nalaze osobe koje imaju intoleranciju na gluten ili imaju autoimunu bolest celijakiju. Kod ovih stanja pivo uzrokuje probavne probleme. No, postoje piva bez glutena koju bi mogli konzumirati ukoliko ste intolerantni.
Osobe koje pate od sindroma iritabilnog crijeva (IBS) također su na popisu osoba koje trebaju izbjegavati pivo. To je zato što pivo često uzrokuje nadutost i plinove, a ponekad i bolove u stomaku iritirajući stijenku crijeva ili zadržavanje tekućine.
Ukoliko imate neku od hroničnih bolesti jetre ili ciroze ne konzumirajte pivo. Zbog toga što se prvenstveno radi o alkoholu, koji se zadržava u jetri, ne biste ga nikada trebali piti. Ono može samo ubrzati oštećenje jetre i dovesti do smanjivanja njene funkcije.
Na kraju, osobe koje imaju problem s žgaravicom osim kisele i masne hrane, trebale bi se držati podalje od piva. Ovo popularno piće može dovesti do pojačane žgaravice jer slabi sposobnost zatvaranja prostora između želuca i jednjaka