Organizatori privredne i kulturne manifestacije "Dani jabuke“ u Goraždu posjetiocima su danas upriličili gastro prezentaciju "Jabuka u tradicionalnoj i modernoj gastronomiji“.
Udruženje kuhara BiH, SSŠ "Džemal Bijedić“ i "Žute dunje“ restoran prezentirali su gastronomsko umijeće u pripremi jabuke.
Cilj prezentacije je bio da se obogate sajamske aktivnosti i da se kroz ovaj vid promocije uvezuju proizvođači hrane i pića, s hotelima i restoranima kao i s potrošačima.
"Pita od jabuka, tufahije, lijena pita, kompot od jabuka, tart s jabukama, jabuke sa tiramisu kremom, sutlija sa jabukama i cimetom, jabuke s cimetom, dovodile su posjetioce u dilemu šta da probaju", kažu iz Udruženja kuhara BiH.
Delicije s jabukom su pripremane s proizvodima Vispaka, Klasa i Meggle proizvoda.
Sutra se gastronomski program nastavlja u revijalnom i takmičarskom pripremanju tufahije i slatkih jela s jabukom za srednje škole iz BiH.
Možda vas zanima
Vezani članci