Drugo izdanje
58

U Širokom Brijegu Street Food Fest okupio vrsne kuhare iz BiH i Hrvatske

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Bogatom ponudom vrhunskih jela i muzičkim programom u Širokom Brijegu je otvoreno drugi izdanje Street Food Festa koji će u ovom hercegovačkom gradu od 23. do 25. jula raznolikim sadržajima okupljati sve generacija građana u prirodnom ambijentu širokobriješkog sajmišta.

Mario Mandić koji je jedan od organizatora ovog događaja ističe kako je ovaj festival koncipiran kao porodični događaj tako da svaki od posjetitelja može naći nešto za sebe.

Mario Mandić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Mario Mandić (Foto: G. Š./Klix.ba)

Uz vrhunsku gastronomiji koju će prezentirati sedam vrsnih street food majstora iz BiH i Hrvatske te bogatom muzičkom programu, kako naglašava, posebna je pažnja posvećena i sadržajima za najmlađe posjetitelje među kojima je veselo druženje sa klaunovima.

"Prvo izdanje festivala, koje je održano prije dvije godine, posjetilo je oko 5.000 ljudi, a ove godine očekujemo od 7.000 do 8.000 posjetitelja, jer je ponuda bogatija i već smo prepoznati kao porodični festival. Mislim da smo uspjeli da organiziramo jedan kvalitetan događaj za cijelu porodicu i da će ovo postati tradicija Širokog Brijega ", kazao je Mandić za Klix.ba.

Ističe da će posjetitelji moći uživati u azijskoj kuhinji, meksičkoj, raznim vrstama burgera i ostaloj uličnoj hrani koju će prezentirati vrhunski majstori kuhinje iz BiH i Hrvatske, ali svi koji žele mogu uživati i uz vrhunska vina, neke od craft piva i zanimljivih osvježavajućih napitaka.

Marko Ćavar (Foto: G. Š./Klix.ba)
Marko Ćavar (Foto: G. Š./Klix.ba)

Marko Ćavar koji je jedan od organizatora naglašava kako je ovaj festival veoma važan za Široki Brijeg i čitavu BiH jer promovira porodične vrijednosti.

"Svim posjetiteljima ćemo uz bogate sadržaje ponuditi kvalitetnu hranu koja je osnova street food koncepta i na svojevrstan način pokazuje da i brza hrana može biti zdrava", kaže Ćavar za Klix.ba.

Pozvao je sve da posjete festival i uživaju u vrhunskim delicijama, velikom izboru craft piva te raznovrsnom muzičkom programu u kojem će nastupiti Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, splitski TBF, širokobriješki band Not Jane, te mlade rock nade tog grada – band Rock trajanja, koje će zabavljati posjetitelje tokom Street Food Festa.

Večerašnje otvaranje Festivala uz DJ-a je obogatio i nastup Limene glazbe Humac iz Ljubuškog.