O čemu je riječ
107

Zbog čega Coca-Cola u McDonald'su ima idealan okus: Jedan detalj pravi veliku razliku

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mnogi ljudi navode da je Coca-Cola koju naruče u McDonald'su mnogo bolja od one koju piju u kafićima ili kupe u prodavnici. Jeste li se ikada zapitali zašto je to tako?

Iz McDonald'sa su naveli da su njihove slamke šire nego uobičajene slamke tako da puni okus može "pogoditi" vaše nepce. Tvrde da je ovo dijelom razlog zbog kojeg Coca-Cola ima tako dobar okus u McDonald'su.

S obzirom na to da je navedena razlika minorna, ne primjećujete je odmah, ali vaš mozak to definitivno registruje. Kada konzumirate šećer, vaš mozak oslobađa hormone dobrog raspoloženja kao što su dopamin i serotonin.

Logično, šira slamka omogućava unošenje veće količine šećera u jednom gutljaju pa se samim tim stvara više hormona dobrog raspoloženja. Ova pojava se na engleskom naziva sugar rush.

Postoji još nekoliko razloga zbog kojih Coca-Cola u McDonald'su ima savršen okus. Između ostalog se sirup i voda ohlade prije nego što ih radnici naspu u dozatore. Piće nikada ne drže na sobnoj temperaturi. Također filtriraju svu vodu prije sipanja u dispenzer kako bi bili sigurni da piće ispunjava "zlatni standard".