Komentari (133)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve su turska jela. To kako ga ko jede iz tanjura ili iz lepine nije bitno. Švabe to radi brzine nemaju kad sjediti i jesti kao Turci.
Probaj kebab u turskoj i onda u njemackoj pa ga uporedi. U turskoj koriste ovcije meso i bas je daleko daleko gori od njemacke verzije. Nista protiv turaka ili njemaca, ali to je realnost.
Ja mislim da je to ustvari srpsko jelo, jer i dinosaur je srbin, a ameba srpkinja :)
A atom je mali srbin :d
E stvarno mnogi pricaju nabuloze ja sam covek koji radi taj posao dugo godina doner je tursko jelo i on se pravi od razlicitog mesa sad zacini su tanja svakog majstora i zato je tolika razlika u ukusu donera ili kebapa svugde osetna gde god isli u bilo kojoj drzavi. Nije razlika samo u mesu ima razlikei u zacinima.
Ja sam primijetila da je u Turskoj mljeveno meso na štapiću, kao šiš, a ne komadi mesa
Sto ga Turci prave u njemackoj,a ono njemci sto natrpaju mesa nema mirisa na kebab
Jes ali turski kebab i porjeklom iz turske
Jeo na desetine gradova u Njemačkoj, Austriji, Turskoj i Sarajevu. Najbolji ikad što sam probao je u Austriji u Salzburgu - Aganigi Naganigi brzi restoran, nije trafika kiosk fast food, nije kamiončić i sl. Uvijek svježe, higijena na visokom nivou, preukusno i pristupačno od 3,5€ do 6€.
Vidis ja fakat mislio iz Kine
Hahahahahahahjajajajaajajajajhahahahahahahahahah
Ima ih kojima se vrti jedan te isti 7dana ,valjda zao im bacit,a zna se kad se meso stalno zagrijava sta biva sa njim.
Jeste isto kao sto je moja rodica iz vukojebine dosla u Njemacku jahali je po hajmovima ..i sada nezna gramatiku Bosanskog ..a imala je samo 23 godine i zaboravila Njemacki cudno ..
njemacki ko sto je burek sa sirom hrvatski
Sve sto valja nastalo je u Njemackoj! Ende!
Znamo
Isto koliko je i burek hrvatski ili srpski. Nijemac samo zna roštiljati super masne svinjske kobasice i to je to.
Da, i dobio je ime po Fridrichu Doner-u iz Ofenbaha 😀😀😀😀
Ma klasično njemačko jelo, nijemci ga donijeli u tursku 🤣