Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo automatska-kontrolisana ventilacija moze rijesiti i odrzavati vlagu u kuci pod kontrolom. Isusivac/odvlazivac moze pomoci, ali nikako trajno rijesiti. Stiropor i druge izolacije poboljsavaju energetsku efikasnost, ali i hermeticki zatvaraju objekat uzrokujući brze povecanje koncentracije vlage u objektu, a sa tim i probleme sa kondenzom i plijesni. U objektima sa vlagom smo se nagledali odvlazivaca, izolacija, gelova i drugih narodnih rješenja gdje se ljudi istroše i naprave nista.
Imam isusivac-odvlazivac 30l/dan,ali i dalje previse vlage zimi.Koja je cijena te automatske ventilacije,o cemu se radi?
los ti je isusivac, kupi dobar i rijesio si problem
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
To se nekad zvalo Mem
Svaki doticaj hladnog i toplog zraka će da za rezultat pokaže kondenzaciju. Ko nema novac da uradi izolaciju kuće kako valja, neće nikad riješiti problem vlage.
Sta cete reci za nove kuce ili zgrade sa vrhunskom izolacijom, zasto li one imaju problem ako je sve do izolacije?
@Healthy Ako kuhinja nije odvojena prostorija, a nema nikakve ventilacije, može također da prouzrokuje buđ. Okupaš se, ostaviš vrata kupatila otvorena, može također da se vremenom pokaže na zidovima.
nije štetna plijesan koliko je njen uzrok
vlaga se stvara gdje nema ventilacije, samo ugraditi otvore da zrak struji i to je to