Nekoliko koraka
13

Ovo je jedini pravi način čišćenja roštilja

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Proljeće je idealno vrijeme za roštiljanje. No nakon svog užitka ono što nam preostaje je zaprljani roštilj koji je veoma teško očistiti. Saznajte kako možete u samo nekoliko očistiti svoj zaprljani roštilj.

Prvi korak je da zapalite ostatke hrane i masnoće. Rasplamsajte vatru, zatvorite poklopac roštilja i ostavite da gori 15-tak minuta. Tako će vam biti lakše da skinete ostatke hrane.

Ostatke ugljena očistite četkom od nehrđajućeg čelika, ukoliko je nemate možete se napraviti i kuglu od aluminijske folije i s njom očistiti ostatke. Ako su donje strane rešetke jako prljave, očistite je sa spužvom na koju ste stavili sredstvo za pranje suđa. Zatim je isperite i osušite peškirom.

Zagorene ostatke očitite uz pomoć noža, potom očistite deterdžentom i isperite i osušite peškirom. Nakon toga očistite unutrašnjost roštilja, kako pri sljedećem pečenju hrana ne bi poprimila čudan miris i okus. Također operite sa deterdžentom i isperite.

Završna faza je glancanje vanjskog dijela roštilja. Dovoljno je da koristite sredstvo za odmašćivanje i mekanu spužvicu.