Planirate roštiljati danas? Isprobajte recept za marinadu za savršeno sočno meso
Uzevši u obzir da je mnogima proslava Prvog maja nezamisliva bez dobrog roštilja, da bi meso bilo sočno i ukusno potrebno ga je marinirati.
Uzevši u obzir da je mnogima proslava Prvog maja nezamisliva bez dobrog roštilja, da bi meso bilo sočno i ukusno potrebno ga je marinirati.
Bliži se Međunarodni praznik rada, a neradne dane za ovaj praznik mnogi će iskoristiti da "pobjegnu" u prirodno okruženje te u ugodnom društvu uživaju uz roštilj.
Postoji mnogo načina za pečenje hamburgera, ali najpopularniji je svakako priprema na roštilju, koji mesu daje poseban okus. No, da bi dobili savršeno pečen i ujedno sočan hamburger, potrebno je znati nekoliko pravila.
Roštiljanje na otvorenom jedno je od velikih užitaka ljeta. Međutim, nakon ukusne hrane slijedi čišćenje roštilja, a nekoliko pogrešnih postupaka moglo bi ga uništiti.
Vikend je idealno vrijeme za uživanje ugodnom društvu uz roštilj. Dolaskom topliji dana mnogi svoj slobodan dan odlučuju provesti upravo roštiljajući s prijateljima ili porodicom.
Mnogima je prva asocijacija na Praznik rada roštilj, a postoji nekoliko stvari koje su ključne za pripremu mesa - među njima izdvaja se marinada kao osnova.
Uskoro počinje sezona roštiljanja pa je vrijeme da iz svojih podruma i ostava izvučete stari roštilj. Bilo da ste početnik ili imate iskustva, jasno je da ga za ovaj poduhvat trebate prvo očisititi.
Mnogi ljudi uživaju u jelima s roštilja, ali često se dogodi da meso bude neravnomjerno pečeno. Međutim, i za to postoji rješenje, a ključ je u žaru.
Sezona roštiljanja već odavno je počela, a mnogi uživaju u ukusnim zalogajima mesa i povrća pripremljenog na vatri. Iako mnoge stvari imaju bolji okus kad se ispeku na roštilju, postoje neke namirnice koje nikad ne biste smjeli staviti na njega.
Prvi maj mnogima je, a naročito mlađima, prepoznatljiv kao praznik dobrog roštilja i druženja, zbog čega ga mnogi i jedva čekaju. Za one koji su i današnji dan odlučili iskoristiti tako, donosimo nekoliko savjeta kako da vam svi pozavide na roštiljskim sposobnostima.