Burgeri
Prastari ideal okretanja hamburgera na roštilju zapravo je pogrešan. Burgeri su bolji kada se peku u tavama od lijevanog željeza. Prema kuharu Danielu Wilsonu, kad hamburger radite na roštilju, mnogo masnoće i mesnih sokova na kraju iscuri.
Oljušteni škampi
Na roštilju možete peći škampe, ali ne oljuštene. Kuhar Ford Fry tvrdi da je meso škampa previše osjetljivo na sušenje kada se stavi na vrući roštilj, bilo marinirano ili ne.
Zelena salata
Na roštilju se može peći i neko povrće, ali ne i salate.
"Zelena salata zadržavaju puno vode i jednostavno će uvenuti na roštilju", rekao je za Bloomberg kuhar Roberto Deiaco.
Slanina
Možda mislite da ćete na roštilju ispeći savršeno hrskavu slaninu, ali to zapravo predstavlja opasnost. Masnoća je zapaljiva, a može prskati pa ne želite da se približi otvorenom plamenu vatre. Bolje je da je ispečete u pećnici.