(Foto: Shutterstock)
Mnogi ljudi uživaju u jelima s roštilja, ali često se dogodi da meso bude neravnomjerno pečeno. Međutim, i za to postoji rješenje, a ključ je u žaru.
Ukoliko želite da meso s roštilja bude uvijek jednako pečeno i sočno, to ćete ostvariti uz pomoć trika od 90 sekundi.
Nakon što zagrijete rešetku na roštilju, kriške hljeba rasporedite po rešetki. Zatim kada prođe 90 sekundi okrenite ga i po hljebu procjenite na kojim mjestima je žar jači, a na kojima slabiji i prema tome rasporedite meso.
Deblje komade mesa stavite na topliji dio rešetke, a povrće će se sasvim dobro ispeći i na manje užarenom dijelu. Pečeni hljeb idealan je dodatak mesu te ćete ga iskoristiti tokom jela.
Možda vas zanima
Vezani članci
Pripremite ga na vrijeme
Planirate roštiljati danas? Isprobajte recept za marinadu za savršeno sočno meso
Sezona je počela
Uz ovih nekoliko trikova lako ćete očistiti masnoće s roštilja
Sočni zalogaji mesa