Isprobajte i vi
0

Pet savjeta za brzo rashlađivanje tokom toplotnog talasa

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Toplotni talasi mogu biti nepodnošljivi ako morate da ostanete u zatvorenom prostoru, ali ovih pet trikova trebalo bi da vam pomogne da se ohladite.

Korisnik TikTok-a otkrio je neke od najboljih načina da se ohladite, čak i po vrućem vremenu.

S obzirom na to da je ljeto u punom jeku, mnogi od nas se nadaju još jednom toplotnom talasu kako bismo zaista maksimalno iskoristili toplije mjesece. Međutim, ako ste primorani biti u zatvorenom prostoru radeći kada je vani vruće može biti prava muka.

Međutim, ovi pametni trikovi bi mogli učiniti boravak u zatvorenom prostoru malo podnošljivijim. Bilo da se pokušavate rashladiti ili pronaći načine da smanjite temperaturu u svom domu, postoji nekoliko strategija za preživljavanje najgoreg ljetnog vremena.

Prvi savjet je da zatvorite i zamračite prozore kako sunčeve zrake i topao zrak ne bi mogao ulaziti u vaš dom. Ne zaboravite otvoriti prozore tokom noći.

Drugi savjet je da se vlažna tkanina stavi u zamrzivač na oko pola sata. Smrznuta tkanina bi vas "trenutno" ohladila kada bi se stavila na vašu kožu, pružajući privremeno olakšanje od vrućine.

Za one kojima je potreban brži način da se izbore s vrućinom, čini se da će stavljanje podlaktica pod hladnu vodom uspjeti rashladiti. Brzi način da snizite tjelesnu temperaturu je da pustite podlaktice pod hladnom vodom.

Rashladiti se možete i tako što ćete staviti leda na stopala kao način regulacije tjelesne temperature. Ovaj dio tijela igra "bitnu ulogu" u održavanju hlađenja tijela tokom toplotnih talasa.

Također, hladno tuširanje je uspješan trik za rashlađivanje. Osjećaj hlađenja traje oko sat vremena, a onda se osjećate ugodno i drugi.