Savjet za domaćice
41

Pomoću ovog jednostavnog trika očistite zagorjelo suđe

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Suđe koje koristimo za pečenje hrane nije jednostavno za čišćenje, posebno ako ga ne operemo odmah nakon upotrebe. Srećom, postoji super trik koji će ovaj težak posao učiniti jednostavnim.

Čišćenje najtvrdokornijih mrlja, posebno kada se naslage masnoće skore, možemo obaviti u pet jednostavnih koraka.

Prvo treba da upotrijebljeni pleh za pečenje napunite proključalom vodom do vrha. Ostavite ga nekoliko minuta i zatim ga ispraznite bez sušenja.

Potom na dno pleha pospite sodu bikarbonu i fino je rasporedite do svakog ugla, posebno do onih zagorjelih dijelova. Preko sode bikarbone stavite sloj soli.

Posljednji korak je da u praznu bočicu s raspršivačem ulijete alkoholno ili jabukovo sirće i poprskate po zagorjelom plehu.

Kad počnu da se stvaraju mjehurići po površini, tada ste sigurni da je ovaj trik uspio.