Čak za 20 posto
9

Uobičajena greška u zamrzivaču koja povećava vaše račune za električnu energiju

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Niko ne voli odmrzavanje svog zamrzivača, ali to je zadatak koji većina mora obaviti kako bi se proizvodi održali u sigurnom stanju.

Sada je jedan korisnik TikTok-a podijelio uobičajenu grešku koju svi pravimo. Odleđivanje zamrzivača za mnoge je mukotrpan posao, ali ne mora biti.

Na TikToku, korisnik @katsaves, koji ima 44.300 pratilaca, nedavno je upozorio fanove da bi uobičajena greška mogla dovesti do povećanja računa za energiju za 20 posto.

[TIKTOK]7414363490086849825[/TIKTOK]

"Toliko novca gubite ako vam zamrzivač izgleda ovako! I kako zapravo odmrznuti zamrzivač!. Samo 2 mm leda će povećati vašu potrošnju energije za 20 posto, to će koštati, a ja sam definitivno imao mnogo više od 2 mm leda u svom zamrzivaču. Čak se i ne sjećam kada sam ga zadnji put odmrznuo, u suštini kada se led nakupi u zamrzivaču, on koristi više energije da bi hranu iznutra održao na odgovarajućoj temperaturi", dodaje.

Dugoročno gledano, ovo bi moglo značiti da će zamjenski zamrzivač biti potreban mnogo ranije, a druga mana je veća potrošnja energije što znači veće račune za energiju.

Zbog toga odmrzavanje vašeg zamrzivača veoma je važno. Zapravo, to bi trebao biti jedan od vaših redovnih zadataka čišćenja.

Vezani članci