Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I da dopunim ovo uputstvo za debile. Ako je pored radijatora utičnica, nemojte gurati u nju ekser.
saraf moze
Ako imate termostat koji na zadanoj temperaturi isključuje grijanje onda odvrnite sve ventile do kraja na radijatorima. Nema smisla imati više upravljačkih elemenata u sistemu. Jednostavno: podesite ventile sa termostatskom glavom na 20 a na termostatu npr. 24 stepena pa ćete vidjeti šta se dešava. Grijanje radi sve dok ne postigne 24 stepena a termostatske glave zatvore ventile na 20 stepeni i nikad se ne postiže zadana temperatura sa glavnog termostata, a grijanje radi non stop.
upravo tako, al clanak je kopy translate pa zbrda s dola
Ima smisla to što kažeš mada se ne bih složio u potpunosti jer iz vlastitog iskustva znam da neke prostorije treba malo više "pojačati" a neke smanjiti jer imaju više radijatora unutra ili se ne otvaraju često itd. Uglavnom treba malo balansirati i ventile jer termostat mjeri samo jednu prostoriju a ne zna šta je u drugim.
Te sa brojevima si mogu samo politicari priustiti, a gradjani koriste sarafciger.
ovo kod nas skoro kod nas ne funkcioniše ko je na toplanama,oni to regulišu mada ne bi trebali zato i postoji ventil..sad gase u pola 10 umjesto u 10..kakvi su to dzabaljebaroši.
pa sine ovo je obični ventil koji ima istu ulogu kao česma na sudoperu, dakle samo kontroliše koliko će vode proticati kroz radijator. Kakve temperature, šta ventil zna šta je 7° pa da se "uključi na kratko". Temperatura vode u instalaciji je ključna, ako je ona 20 stepeni, džaba ti ventil na 10 okretati, isto tako obratno, ako je voda na 75°, dovoljno je ventil na 2 ili 3 staviti i bit će radijator vruć. Nemojte zaglupljivati narod. Ako već pišete pišite kako treba.
covjek lijepo objasni i 1/3 onih koji su odlucili da mu daju ocjenu, opucaju minus. nevjerovatno.
Ako su radijatori dužine do 1 m u slabo izolovanoj kući vraga ćeš dobiti 25° na 4. Ima tu još niz drugih faktora od minusa vani do kaloričnosti uglja.
Ja na toplani. Radio, neradio, radi, radio.
E kad okrenes na 5 nastupa ljeto i temperature iznad 30°C.
Eto ne znamo. Hajd sad razligu
A sta kad imam mimo tih brojeva jos kamaru strelica crvenih, crnih, tacki,slova.
Da se smrznemo?
Na radijatorima koji imaju termometre. Na običnim ventilima to ne označavaju.
Što bi štetio nismo Njemačka , mašalah ima se zahvaljujući vladi našeg sultana fadila
Meni je na 5 uvijek, ko nema da plati nek se pokrije dekom