Izbjegnite ih
25

Četiri razloga zašto vam se uvijek sviđa isti tip muškaraca

L. R.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Stvaranje ozbiljne i zdrave veze može biti jedno od najzabavnijih i najuzbudljivijih iskustava kroz koja ćete ikada proći, ali može biti i vrlo zahtjevno.
Nova veza ili ljubavni interes može pokrenuti mnoge stvari u nama, kao što je nelagoda da ne znamo hoće li veza uspjeti ili neće. Razočaranje koje dolazi nakon početne faze uzbuđenja osigurava da će se veza zapravo takoreći ohladiti i postati dosadna.

Savjetnica za veze Lorna Poole navodi četiri razloga zbog kojih godinama birate iste tipove muškaraca.

Vaša vjera u ljubav je slaba

Ako se usredotočite na sve prepreke i ono što bi se moglo dogoditi, osjećat ćete se apsolutno iscrpljeno i preopterećeno. Dakle, kako se ne biste razočarali, mogli biste odlučiti da bi bilo lakše odustati ili se ne uključiti cijelim srcem u odnose s potencijalnim partnerom. Razmišljanje o tome kako ćete upoznati nekog, dogovoriti sastanak, upoznati njegove prijatelje i porodicu nema smisla.

Ne uspijevate ostvariti ono što zaista želite

Kad vjerujete da je ljubav nemoguća, nećete uspjeti ostvariti ono što stvarno želite. Plašite se da biste zaista mogli biti sretni i da bi vam ljubav uspjela. Iz straha i iz igre na sigurno izlazite s muškarcem koji vas voli. Ako izađete s muškarcem koji vas voli, nema rizika jer vi kontrolišete ishod.

Ako idete za onim što želite, postoji rizik da vam se srce slomi, ostanete sami, ali i mogućnost da budete sretni. Međutim, rizik se ponekad isplati.

Vjerujete da su sretne veze samo za druge ljude

Griješite ako vjerujete da su sretne veze samo za druge ljude i da je vi nikada nećete doživjeti. Zapravo, svako ko preuzme rizik i krene za onim što stvarno želi, može to ostvariti.

"Svemir uvijek nagrađuje one uporne i odlučne među nama. Vaš život i vaš izbor stvaraju ishod. Dakle, izađite, pronađite resurse, tražite obrazovanje i učinite da vam se život dogodi. Lopta je u vašem dvorištu; vjerujte u ljubav i učinite je svojom stvarnošću", navela je savjetnica Poole.

Negativnost koja se pojavljuje kada smo sretni

Ponekad se negativni misli javljaju kada smo sretni i jedini način da to izbjegnemo je da budemo u vezi s nekim ko nas voli, brine i podržava. Osjećaji nesigurnosti, ljubomore ili izbjegavanje trauma iz djetinjstva pojavit će se kada smo sretni. Ono što radimo u vezi s tim utječe na ishod.

Imati odnos koji cijenimo s nekim koga volimo može biti "putovanje" u nepoznato i potpuno novo iskustvo za nas, ali nikada nećete požaliti. Iako djeluje zastrašujuće, to zaista vrijedi. Zato se suočite sa svojim negativnim mislima i problemima.