Isprobajte nešto novo
0

Osam koraka uz pomoć kojih će žene postići višestruke orgazme

L. R.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Intimni odnosi mogu biti kompleksni i ponekad je potrebno mnogo vremena da svoje želje i afinitete uskladite s partnerom. Ipak, ako želite isprobati nešto novo, možda biste trebali pokušati s višestrukim orgazmima.
Britanska stručnjakinja za seks i initmne odnose Tracey Cox podijelila je savjete za postizanje višestrukog orgazma.

Važno je kako dišete

Neki stručnjaci kažu da zadržavanje daha tokom orgazma pojačava osjećaj, drugi kažu da ako takoreći izgladnite mozak za kisikom, to tjera krv koja daje kisik da teče prema vašim genitalijama.

Nastavak dubokog disanja tokom orgazma preporučuju uglavnom poklonici duhovnog seksa koji tvrde da to znači veću vjerovatnost da ćete moći doživjeti i drugi orgazam. Stručnjakinja Cox navodi da počnete s redovnim i dubokim udisajima, a onda počnete dahtati neposredno prije orgazma.

Upoznajte svoju anatomiju

Većina orgazama slijedi sličan obrazac, ali oni se dovoljno razlikuju među pojedincima. Jedna teorija o ženskom orgazmu je da postoje dva različita živca odgovorna za dva različita osnovna orgazma.

Takozvani pudendalni živac ide do klitorisa, a zdjelični živac ide do vagine i maternice. Budući da pudendal ima više živčanih završetaka, to bi mogao biti razlog zašto žene imaju više klitoralnih nego vaginalnih orgazama. Također, živci se preklapaju u leđnoj moždini što može objasniti zašto žene mogu imati kombinovane orgazme.

Preuzmite kontrolu nad onim šta možete

Čini se da nekoliko faktora utječe na to hoće li žene imati i višestruke i vaginalne orgazme. To su snaga njihovih mišića na području zdjelice, osjetljivost njihove prednje stijenke vagine i motivacija da nastavite isprobavati različite vrste stimulacije.

Što više načina na koje možete postići orgazam, to je veća vjerovatnost da ćete doživjeti višestruke orgazme. Ako imate naviku da većinu svojih orgazama doživljavate na isti način, uvrstite još neke tehnike.

Krenite na trening

Za bolje postizanje orgazama, trebate raditi i treninge koji jačaju mišiće donjeg dijela zdjelice. U tome će vam pomoći takozvane Kegel vježbe. Kao i ostatak vašeg tijela, ako je zategnuto i u formi, bolje funkcionira, tačnije pumpa još više krvi u zdjelicu i stvara jače kontrakcije.

Jednostavno stisnite mišić koji koristite za zadržavanje mokraće, držite ga dvije sekunde, a zatim otpustite. Učinite to 20 puta, tri puta dnevno.

Vježbajte "peaking" tehniku

Peaking tehnika uključuje situaciju gdje dolazite gotovo do tačke orgazma, a onda čekanje da uzbuđenje popusti. Poslije toga, ponovno nastavite u istom pravcu. Ovo vas trenira da ostanete u visokom stanju uzbuđenja, slijedeći obrazac orgazma koji dolazi u "valovima", umjesto onog koji postepeno raste.

Budite strpljivi

Postoje dokazi da snaga vašeg orgazma ovisi o dužini predigre i druge uključene erotske stimulacije. Dok većina žena može masturbirati do orgazma u nekoliko minuta, naročito kada koriste vibrator, veći je osjećaj zadovoljstva tokom seksa u partnerstvu kada tokom intimnog odnosa sa partnerom imate i predigru.

Namjerno razvijajte okidače orgazma

Što više vaš mozak neurološki putuje određenom stazom, to postaje lakši. Izvijanje usana prema gore vašem mozgu daje do znanja da ste sretni, potičući oslobađanje serotonina, hormona koji čini da se osjećate sretno. Što više znakova nadolazećeg orgazma vaš mozak može prepoznati, to će lakše potaknuti orgazam.

Usredotočite se na ono što prirodno radite na približavanju orgazmu, a zatim pretjerujte. Ako dišete jače i brže, dišite još jače sljedeći put kad budete pred vrhuncem. Duboko disanje u kombinaciji sa savijanjem nožnih prstiju znači da će doživjeti orgazam.

Koristite različitu stimulaciju za svaki orgazam

Nakon vašeg prvog orgazma, vaše tijelo može privremeno postati neosjetljivo na oblik stimulacije koji koristite. Ako prvi put imate snošaj, imate više šanse za drugi kroz oralni seks nego kroz penetrativniji seks jer stimulišete drugo područje.

Treći bi mogao biti ostvariv samozadovoljavanjem, ali će ga ujedno biti i najteže ostvariti. Miješanje različitih vrsta stimulacije često je ključno za izazivanje višestrukih orgazama.