Ostavite dobar dojam
0

Savjetnica za veze otkrila šta bi djevojke trebale nositi na prvom izlasku

Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Za mnoge žene i djevojke koje izlaze i traže partnera, smišljanje idealne odjevne kombinacije može biti prava muka. Samopouzdanje na prvom izlasku je izuzetno bitno, ali i izbor odjeće može biti jedan od ključnih faktora hoćete li se nekome svidjeti.
Ako želite povećati privlačnost, savjetnica za veze Laurel House preporučuje da isprobate ove odjevne kombinacije. Naravno, svaki muškarac i žena imaju modne detalje koje vole i ne vole, ali neki specifični izgledi postižu "više bodova" kod većine muškaraca.

Simpatična suknja sa uzorokom u kombinaciji s majicom širokog kroja

Ako kombinujete suknju sa uzrokom i majicom širokog kroja možete postići odgovarajući balans prilikom odijevanja. Na ovaj način šaljete poruku da ste zabavni, ali i da se ne sramite kako izgledate.

Simpatična i šarena ljetna haljina

Većina muškaraca voli jednostavne stvari u životu, a većina žena osjeća da je najbolje kada sebe vidi kao lijepu, zabavnu i sretnu osobu, a uz ovaj stajling to možete postići. Muškarac uglavnom želi biti sa ženom uz koju se osjeća dobro, a nošenjem šarene i zabavne haljinu govorite da imate simpatičnu i nježnu stranu.

Sve što je crveno

Bilo da se radi o vašim usnama, cipelama, suknji, topu ili cijeloj haljini, crvena je dokazano prirodno privlačna boja. Ona jednostavno privlači pažnju mnogim ljudima.

U studiji iz 2008. godine objavljenoj u Journal of Personality and Social Psychology, istraživači su skupini muškaraca pokazali fotografije žene. Na nekim je fotografijama nosila crvenu, a na drugima plavu košulju. Istraživači su zamolili muškarce da ocijene ženinu privlačnost. Muškarci koji su vidjeli ženu u crvenom ocijenili su njenu privlačnost daleko višom nego muškarci koji su je vidjeli odjevenu u plavo.

Mala bijela haljina

Mala crna haljina je bezvremenska i klasična, dok je mala bijela haljina jednostavna i anđeoska. Neki muškarci vole zamišljati da je njihova potencijalna partnerica slatka i prijatna osoba, a takav dojam ostavlja bijela haljina.