Sve što je potrebno
32

Šta mislite o ovakvim svadbenim običajima? U ovoj zemlji su pokloni "oni koji ne staju u kovertu"

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Na društvenim mrežama posljednjih dana pažnju je privukao snimak iz Bolivije, koji svjedoči svadbenim običajima u ovoj zemlji.

Naime, kako se može vidjeti na snimku mladenci stoje ispred gomile poklona koji uključuju pakete hrane i pića, a na stranici Geokutak koja je podijelila ovaj snimak navodi se da se u Boliviji misli da "ako svadbeni poklon može stati u kovertu, nije od srca".

"Čini se da mladenci u Boliviji dobijaju baš sve što je zaista bitno i potrebno - tu su bukvalno komadi goveda, vreće krompira, brašna, šećera, paketi sokova, gajbe piva…", navedeno je uz snimak.

Kada je riječ o svadbenim običajima u ovoj zemlji, novac je ipak dobrodošao, a kako navodi Culture Trip čest je običaj da se mladoženji kače novčanice direktno na odijelo. Vjeruje se da će to mladencima dati finansijsku dobrobit u budućnosti.

Uzevši u obzir da se u bolivijskom društvu od parova općenito ne očekuje da su živjeli zajedno prije braka - darivanje kućnih aparata još uvijek uobičajena pojava.

Još jedan običaj koji je vidljiv i na snimku jeste stavljanje šake konfeta direktno na glave mladenaca umjesto da ih bacaju u zrak što je uobičajeno u ostatku svijeta.