Spriječite problem
33

Stručnjaci naveli glavni razlog zbog kojeg se žene odlučuju razvesti: Mogao bi vas iznenaditi

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Stručnjaci su otkrili glavni razlog zašto žene donose odluku o razvodu koji bi vas mogao iznenaditi.

Naime, advokatica Sarah Corcoran smatra da je glavni razlog zbog kojeg one odluče zatražiti razvod taj što im muževi ne žele pomagati u kućanskim poslovima.

"Supružnik koji nikada ne učestvuje u kućnim poslovima često izaziva ljutnju kod drugog supružnika. Jedna rasprava neće rezultirati velikom svađom koja okončava brak, to je spor proces", navela je.

Michael Rosenfeld, profesor sociologije na Univerzitetu Stanford, smatra da je brak kao institucija sport po pitanju postizanja rodne ravnopravnosti.

"Žene i dalje uzimaju prezimena svojih muževa, a ponekad su pod pritiskom da to učine. Muževi i dalje očekuju da njihove žene obavljaju najveći dio kućnih poslova i najveći dio brige o djeci. Moj savjet muškarcima - ako želite ostati u braku, s vremena na vrijeme ispraznite mašinu za pranje suđa", rekao je.

Pored navedenog, advokat James Sexon ranije je u jednom podcastu kazao da su nevjera i novac također među vodećim razlozima razvoda. Parovima je savjetovao da iskreno obrate pažnju jedno na drugo kako bi spriječili ove probleme.