Sprovedeno istraživanje
151

Žene otkrile koja veličina muškog ponosa je idealna: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Novo istraživanje u kojem je učestvovalo 800 žena pokazalo je koja je, prema njihovom mišljenju, idealna veličina penisa.

Istraživanje je sproveo ZipHealth. Većina žena navela je da je idealna dužina penisa 14 centimetara, a obim 11 centimetara.

Ove mjere ne odskaču mnogo od prosječne veličine penisa, tako da većina muškaraca nema razloga za brigu kada je u pitanju impresioniranje dama, navodi New York Post. Drugo istraživanje utvrdilo je kako je prosječna dužina penisa 13 centimetara, a obim 11 centimetara.

Dok su žene zadovoljne ovom veličinom, muškarci vjeruju da je veći penis bolji. Odgovorili su da je njihova veličina iz snova je 16 centimetara, a obim 14 centimetara.

Ljekarka Jen Caudle prošle godine je postala popularna na TikToku nakon što je navela da želi srušiti mit o tome da je veličina važna.

"Jedan od razloga je taj da većina ljudi misli da je prosječna veličina penisa mnogo veća nego što zapravo jeste. Broj dva, postoji veliki pritisak društva da se ispune neka očekivanja. Ovo važi i za muškarce i za žene i to mi se ne dopada", rekla je.