Iskustvo s klinike
66

Veterinarka otkrila koje pse nikad ne bi imala za kućne ljubimce

N. C.
Veterinarka dr. Whitney Terrell u svojoj se klinici svakodnevno susreće s najrazličitijim životinjama koje ljudi drže kao kućne ljubimce, no kad je riječ o psima, kaže, neke vrste osobno nikad ne bi imala za ljubimce.

Iako je svoj popis 'nepoželjnih' Terrell i potkrijepila s razlozima, ističe i da on samo odražava njeno mišljenje i dojmove o pojedinim pasminama; i nikako ne znači da su ti psi općenito loši kao ljubimci.

Kineski kukmasti pas

Na prvom su mjestu, kaže, kineski kukmasti psi, ali i drugi bezdlaki im rođaci. Iako nisu lošeg karaktera i sigurno se sviđaju mnogima, te ne trebaju puno biti vani, osobno ne bih nikad imala psa ni mačku bez dlake - kaže Terrell i dodaje da joj se ne sviđa njihov izgled i to što im je koža pomalo masna.

Čivava

Sljedeća je vrsta na njenom popisu čivava koje Terrell opisuje kao "grizače gležnja".

"U kliniku u kojoj radim dolazi nekoliko super slatkih' čivava, a to je jedina vrsta psa koja me prilikom pregleda uvijek ugrize", kazala je.

@dr.terrellpetvet #5thingschallenge #veterinarian #dogs #fypシ ♬ original sound - Dr. Terrell - Pet Vet

Mops

Kao i za Shih-Tzua i buldoga, razlog zašto ne bi držala mopsa je, kaže, njegova karakteristična kratka i tupa njuška i stisnuti nos, zbog kojih su psi tih vrsta jako često preosjetljivi na probleme s disanjem, dermatitis kožnih nabora i alergije.

"Oni doslovno jedva dišu i čini se kao da se pate, a koža im zbog raznih problema često počne smrdjeti na kvasac", rekla je.

Njemački ovčar

Iako poput svog belgijskog rođaka ima potencijal biti stvarno dobar pas; posebno policijski i spasilački; većina ovčara s kojima se do sad susrela htjelo joj je, kaže, odgristi lice; što se događa kad takvi psi nisu pravilno dresirani:

"Ako razmišljate nabaviti njemačkog ili belgijskog ovčara, imajte na umu da im treba puno dresure, ali i mnogo pažnje - poručila je.

Zlatni Doodle

Na kraju, dr.Terrell kaže kako nikad ne bi imala ovog križanca zlatnog retrivera i pudle. - Jako su slatki ali su često i 'ludi', odnosno hiperaktivni i ne mogu biti na miru i mirno sjediti ni dvije sekunde - kaže Terrell i dodaje da su neki pripadnici ove pasmine i vrlo agresivni. Uz to su, ističe, i vrlo skloni infekcijama uha.