Minimalizam i elegancija
356

Belma Tvico otvorila je drugi showroom u Sarajevu: Zavirite na novu adresu bh. modnog brenda

N. O.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Sarajevo je dobilo svoju najnoviju modnu destinaciju otvaranjem showrooma Belme Tvico na adresi Hadžiristića 2.

Klix.ba imao je priliku posjetiti showroom prije zvaničnog otvorenja koje je zakazano za 19 sati večeras, a riječ je o prostoru smještenom uz obalu rijeke Miljacke, s očaravajućim pogledom na Latinsku ćupriju. Ovaj prostor postao je novi dom kreacijama Belme Tvico, koje već više od dvije decenije oblikuju modnu scenu Bosne i Hercegovine.

Belma Tvico, modna dizajnerica na čelu istoimenog brenda, dugo je tragala za savršenim mjestom za izlaganje svojih kolekcija. Ovaj prostor, koji je na prvi pogled oduševio svojom prirodnom svjetlošću i prostranošću, kao da je tragao za njom.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Bilo je to sudbinsko poslijepodne, splet neobičnih životnih okolnosti, kada je zakoračila u svoje novo igralište kreativnosti, nesvjesna da će ga uskoro pretvoriti u jedinstven modni prostor u našem gradu.

Smješten u zgradi iz austrougarskog perioda iz 1890. godine, koja spaja elemente njemačke klasike s naslijeđem austrijskog baroka, novi showroom postao je mjesto gdje svaki dizajnerski element oživljava dolaskom svake nove kolekcije.

Showroom, u kojem će prvenstveno biti izložene bridal kolekcije, osmišljen je uz pomoć arhitektonskog studija Cube Design i Tarika Musakadića, kreativnog direktora Samusa nakita. Njihova posvećenost detaljima bila je ključna u stvaranju prostora koji savršeno odražava viziju i identitet brenda Belma Tvico.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Interijer, dizajniran u minimalističkom stilu, ističe eleganciju jednostavnosti. Poseban naglasak stavljen je na igru svjetlosti koja, u harmoničnoj sinergiji s prirodnim osvjetljenjem, prostoru pruža poseban šarm.

Centralni dio radnog prostora predstavlja jedinstveni stol pod nazivom Freedom Echoes nastao kao rezultat prve kreativne saradnje Belma Tvico x KALEA. Freedom Echoes predstavlja vizuelnu odiseju dizajna sa svrhom. Kreiran u skladu sa zahtjevima kreativnog dizajna Belme Tvico, stol služi kao omaž slobodi kao apsolutnom imperativu koji omogućava da kreacije postanu platno za izražavanje složenih koncepata.

Slovo M iz Bosančice, srednjovjekovnog bosansko pisma koje Tvico vješto reinterpretira u svojim kreacijama, transformisano je u graciozan let ptice, čineći središnji motiv dizajna ovog nesvakidašnjeg radnog stola.

Tim dizajnera je učestvovao u opremanju ostatka interijera sa osmišljenim komadima namještaja koji se uklapaju u koncept showrooma.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Novi showroom zamišljen je kao posebno mjesto susreta s klijenticama, medijima, i prijateljima brenda Belma Tvico. Kao svojevrstan odgovor na užurbani tempo modne industrije, Tvico nudi ovaj prostor kao oazu mira i kreativnosti, bijeg od svakodnevnice u kojem vrijeme teče sporije, u kojem su kreativnosti, sloboda, i mašta apsolutni vladari.

Ovdje će se održavati prezentacije novih kolekcija, custom eventi koji slave modu sa svrhom, te izrađivati couture bridal kreacije. Showroom će svečano biti otvoren večeras, 19. jula, a svoju posjetu možete zakazati putem telefonskog poziva ili slanjem e-mail upita preko web stranice Belma Tvico brenda.