Zavirili smo u Hi by Ilda
724

Ilda Humić otvorila svoj modni kutak u Sarajevu: "Vratila sam se na mjesto odakle je sve počelo"

I. B.
Ilda Humić otvorila je pop-up butik svog modnog brenda (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ilda Humić otvorila je pop-up butik svog modnog brenda (Foto: I. Š./Klix.ba)
Sarajevo je nedavno dobilo novi kutak na mapi domaće mode i kozmetike, a riječ je o pop-up butiku Hi by Ilda, iza kojeg stoji bh. influenserka Ilda Humić i njen suprug Edin. Zavirili smo u njegovu ponudu i istražili šta sve kupcima nudi.

Ildu Humić iz Kalesije, domaća javnosti pamti kao influenserku koja putem društvenih mreža prikazuje svakodnevnicu zaposlene balkanske mame u ranim tridesetim. Međutim, sa suprugom Edinom prije nekoliko godina zakoračila je i u poduzetničke vode, pokrenuvši vlastiti brend Humperia, a čiji dio obuhvata i modni ogranak Hi by Ilda.

Humperia pa samim tim i brend Hi by Ilda, nastao je uz, kako se Ilda našalila, "veliku volju bez mnogo znanja".

Nakon prve poslovnice u Tuzli, svoj kutak sada su otvorili i u Sarajevu, u tržnom centru Alta, a bh. influenserka za Klix.ba otkriva sve bitne detalje koji bi vas mogli zanimati.

Ilda Humić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ilda Humić (Foto: I. Š./Klix.ba)

U open-koncept prostoru u Alti, Hi by Ilda nudi asortiman odjeće, modnih dodataka i kozmetike, a vrijedno pažnje je i to što je sve "made in BiH", sa procesom proizvodnje koji se odvija u poslovnom prostoru brenda u Kalesiji.

"Tajna dobrog stila je osjećati se dobro u onom što nosimo" - slogan je njihove modne kolekcije. Prilagođena je svim uzrastima i možete birati među različitim odjevnim predmetima za odrasle, ali i mališane. Iako je fokus na udobnosti, za sebe će pronaći nešto i ljubitelji basic komada te oni koji slijede modne trendove.

Udobna odjeća i kompleti su ono što će vas oduševiti kod ovog brenda (Foto: I. Š./Klix.ba)
Udobna odjeća i kompleti su ono što će vas oduševiti kod ovog brenda (Foto: I. Š./Klix.ba)

Osim odjeće, Hi by Ilda nudi i ručno rađene torbe od prave, veganske kože. Tu je i kozmetički program, gdje će ljubitelje prirodnih proizvoda zasigurno oduševiti i mirišljavi maslaci za tijelo, 100% prirodni i napravljeni od visokokvalitetnih ulja i shea putera.

U ponudi su i linija parfema, mistovi i shimmeri za tijelo te osvježivači prostora i mirisni štapići, koji su već prikupili pozitivne recenzije kupaca. Također, možete poručiti i asesoare brenda poput planera koji će vam pomoći u organizaciji obaveza i koji mogu biti ideja za poklon.

Kozmetički asortiman HI (Foto: I. Š./Klix.ba)
Kozmetički asortiman HI (Foto: I. Š./Klix.ba)

Influenserka je vodila računa i o dizajnu prostora, u kojem dominira mint zelena boja sa zlatnim detaljima, dok je za ljubiteljice selfija obezbjeđen i kutak za fotkanje kojeg definitivno neće zaobići.

Istovremeno, objašnjava nam da je Hi by Ilda priča koja seže i van svijeta mode. Poseban fokus brenda je na zapošljavanju i pružanju šansi mladima, te osnaživanju i podršci ženama, a naročito socijalno ugroženim kategorijama. Trenutno imaju više od 20 zaposlenica, što planiraju da će se vremenom uvećavati.

Selfie kutak (Foto: I. Š./Klix.ba)
Selfie kutak (Foto: I. Š./Klix.ba)

Iako, kao roditelji četvero djece, imaju mnogo obaveza, Ilda otkriva da ona i suprug Edin uspijevaju uskladiti posao i porodicu, te pronaći vremena i za sebe. Zanimljivo je i to da je influenserka svoje prve poslovne korake započela upravo na ovom mjestu prije 13 godina, što je čini posebno emotivnom.

"Moj prvi posao je započeo upravo ovdje, na mjestu gdje se Hi by Ilda nalazi danas u Sarajevu. Radila sam tu dva mjeseca i za ovo mjesto sam jako emotivno vezana, jer sam tu načinila svoje prve korake u poslovnom svijetu i počela biti samostalna osoba", istakla je za Klix.ba.

Ilda i Edin roditelji su četvero djece, ali uspijevaju sve stići
Ilda i Edin roditelji su četvero djece, ali uspijevaju sve stići

Za kraj, Ilda nam u svom duhu otkriva i da se iza imena brenda krije šaljiva pozadina.

"Priča oko imena se vrtila oko Imperije bh. repera Bube i Jale, a kako se mi prezivamo Humić, tako je kroz igru riječi nastala Humperia", zaključuje influenserka.

Hi by Ilda nalazi se u prizemlju tržnog centra Alta, a još jedna poslovnica brenda će uskoro biti otvorena i na Ilidži, o čemu će više detalja biti objavljeno naknadno.