Treninzi su joj prioritet
32

Martha Stewart (82) priznala da koristi botoks i filere: Ne želim izgledati kao žene mojih godina

L. R.
Martha Stewart (Foto: EPA-EFE)
Martha Stewart (Foto: EPA-EFE)
Medijski mogul Martha Stewart (82) nedavno je otkrila da koristi botoks i filere kako bi izgledala mlađe.
Naime, ona je u razgovoru sa na premijeri druge sezone svog podcasta iHeartRadio sa svojim dermatologom Danom Belkinom otvoreno pričala o održavanju izgleda u devetoj deceniji.

Tako je prva američka milijarderka u srijedu ugostila poznatog dermatologa, kojeg je upoznala preko kćerke Alexis. Glavne teme razgovora bile su istraživanje botoksa i filera te zatezanje kože koje je koristila i sama Martha.

"Svi su jako zainteresirani kada vide moj selfie objavljen na internetu. Toliko komentara je o mom zatezanju lica i o tome ko je to napravio, kada sam to radila i koliko je retuširanja potrebno za fotografiju", navela je ona u razgovoru.

Dermatolog Belkin otkrio je koje vrste tretmana provodi na Marthi Stewart. Tako je naveo da koristi injekcije za opuštanje mišića na vratu i čeljusti te filere kojima popunjava obraze.

"Ne razmišljam puno o godinama, ali uopće ne želim izgledati kao žene mojih godina i zato se jako trudim oko toga", rekla je i dodala da joj je treniranje prioritet te da pazi na zdravu ishranu.

Stewart je ranije koristila svoj podcast kako bi uklonila kritike prema njenoj revolucionarnoj naslovnici za Sports Illustrated Swimsuit, kada je prošle godine u 81. godini postala najstarija žena koja se pojavila na naslovnici popularnog časopisa.