Nosila vlastite kreacije
47

Modna dizajnerica proslavila rođendan i opet začudila izgledom: Ko bi rekao da ima 75 godina?

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Vera Wang nedavno je proslavila 75. rođendan, a na Instagramu se pohvalila fotografijama s proslave kojima je još jednom začudila sve svojim mladolikim izgledom.

Modna dizajnerica je prepoznatljiva kao osoba koja prkosi svojim godinama, a to je još jednom potvrdila izdanjem s proslave svog 75. rođendana. Wang je za ovu priliku nosila dvije elegantne večernje haljine.

Premda je rođendan proslavila 27. juna, slavlje je bilo tek za vikend pa je podijelila i nekoliko objava na Instagramu pokazavši vlastite kreacije koje je nosila.

Nosila je dugu crnu haljinu s izrezima na stomaku, a drugo izdanje podrazumijevalo je dugu bijelu haljinu i bijeli krzneni omotač.

Gotovo svaka Verina objava privuče pažnju na društvenim mrežama. Krajem prošle godine je pozirala s kćerkama Cecillijom i Josephine, a mnogi su naveli da izgleda kao da im je sestra. Ranije je otkrila tajnu svog mladolikog izgleda.

"Bila sam umjetnička klizačica i balerina. To nekako ostaje s vama. Moram biti iskrena - san je ključan. Mislim da ne bih mogla postojati da nisam u stanju spavati... Tu je i votka. Koktel s votkom na kraju dana pomaže da pređem s vrlo intenzivnog radnog rasporeda na nešto intimniju atmosferu", ispričala je svojevremeno.

Ona je u 23. godini postala najmlađa urednica modnog magazina Vogue. Nakon toga je radila za Ralph Lauren. U 40. godini je odlučila biti samostalna dizajnerica vjenčanica, što je bio uspješan poslovni potez.

Radila je s brojnim poznatim damama, među kojima su: Michelle Obama, Mariah Carey, Chelsea Clinton, Alicia Keys i druge.