Hollywood
23

Ova manekenka sve je očarala na dodjeli Oscara, a dolazi iz nama susjedne zemlje

I. B.
Nina Seničar plijenila je pažnju na Oscarima (Foto: Instagram)
Nina Seničar plijenila je pažnju na Oscarima (Foto: Instagram)
Na crvenom tepihu povodom dodjele Oscara uvijek se radujemo vidjeti modne izbore i kombinacije prisutnih, a ove godine posebnu pažnju plijenila je prelijepa Nina Seničar koja dolazi iz Novog Sada.

Voditeljica, glumica i manekenka sa adresom u Los Angelesu prisustvovala je ovogodišnjoj svečanoj ceremoniji dodjele Oscara, a za tu priliku odabrala je kreaciju modne kuće Dolce & Gabanna.

U dugoj crnoj haljini sa perjem i spuštenim ramenima istakla je svoju figuru, a mnogi su se složili kako je Nina očarala sve prisutne. Cijeli stajling dodatno je začinila jednostavnim parom naušnica, valovima u kosi i decentnim makeupom.

U Nininoj pratnji stigao je njen suprug američki glumac Jay Ellis koji je odabrao bijelo odijelo, crnu košulju i cipele u istoj boji te kako se rijetko pojavljuju zajedno na društvenim mrežama, mnogima se dopalo njihovo izdanje.

Nina je rođena Novosađanka, a karijeru je započela kao manekenka i televizijska voditeljica. Studirala je ekonomiju u Italiji, a potom je počela raditi na tamošnjoj televiziji.

Iako su je povezivali sa brojnim poznatim imenima, javnost je pamti po njenoj vezi sa Erosom Ramazzottijem koja je otpočela 2006. godine.

Nina je karijeru započela kao manekenka (Foto: Instagram)
Nina je karijeru započela kao manekenka (Foto: Instagram)

Pohađala je istu školu glume kao Nicole Kidman i Tom Cruise, a dodatnu slavu donijela joj je uloga u komediji "Napoletans", nakon koje je na Filmskom festivalu u Milanu dobila nagradu za najbolju novu glumicu.

Osim italijanskih, pojavila se i u nekoliko holivudskih komada poput biografske drame "Pappilon" iz 2017. ili akcijskom hororu "Mayhem".

Sa suprugom Jayom vezu je povrdila 2017. godine, a 2019. postali su i roditelji kćerke Nore.