Od ruževa do pasti za zube: Svakodnevni proizvodi u kojima se nalazi govedina
Masne kiseline koje se nalaze u goveđem loju daju glatku, masnu konzistenciju koja se dodaje teksturi nekih krema za tijelo, kozmetici, sapunima i pastama za zube. Služi i kao lubrikant u antifrizu, hidrauličnim tečnostima za kočnice i mlaznim motorima, a čak se i testira kao bio gorivo za avione u američkom ratnom zrakoplovstvu.
Ljude se oslanjaju na stoku i kada su u pitanju određeni lijekovi, poput inzulina. Goveđi inzulin je gotovo identičan ljudskom pa se kravlji pankreas često koristi za proizvodnju injekcija inzulina za dijabetičare. Nadbubrežne žlijezde se koriste u proizvodnji pojedinih steroidnih lijekova, hrskavica pomaže u liječenju ljudi koji pate od osteoartritisa, dok se pluća koriste za heparin.
Ostaci stoke se koriste i u plastičnoj hirurgiji, kolagen iz kože se pročišćava i ubrizgava u lice radi mlađeg izgleda. Kolagen se koristi i za želatinu koja daje prepoznatljivu gumenu teksturu marshmallows kolačićima, karamelama i gumenim bombonama.