Nedavno ga posjetila
123

Amerikanka o Sarajevu: Ovo je moj omiljen grad na Balkanu, veoma je prilagođen turistima

L. R.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Turistkinja koja se na TikToku predstavlja pod imenom "Flip Travels", nedavno je posjetila Sarajevo te otkrila zašto joj je ovo omiljeni grad na Balkanu.

Amerikanka Flip zajedno sa svojim suprugom Benom putuje svijetom, a nedavno je posjetila i BiH, Hrvatsku i Srbiju. Tom prilikom objavila je snimak u kojem prikazuje dijelove Sarajeva.

@fliptravels

Other great things about Sarajevo: The commitment to religious and ethnic diversity The incredible street art The really cute street cats The affordability Go visit Bosnia ya'll! #sarajevo #bosnia #balkans #easterneurope #wheretogo #travelvlog

♬ original sound - fliptravels
"Svi izbjegavate Sarajevo. Ovo je bio moj omiljeni grad kojeg smo posjetili na Balkanu i iskreno, cijeli grad je bio veoma prilagođen turistima. Hrana je ukusna, arhitektura je raznolika i jedinstvena. Zabavna mjesta za kupovinu i izvrsna mjesta za šetnju u prirodi. Sarajevo zaista ima sve i osjećam da ljudi ne pričaju dovoljno o tome pa evo moje 'turističke reklame' za Sarajevo", navela je.

Prije toga podijelila je i nešto o obilasku bob staze na Trebeviću, ističući kako je Sarajevo 1984. godine bio domaćin ZOI pa otkrila da je grad u devedesetim bio pod opsadom što je uništilo bob stazu.

Svoje pratitelje odlučila je naučiti i nešto o sarajevskoj Vijećnici, navodeći da je vjerovatno jedna od najpopularnijih i najljepših građevina u Sarajevu.