"Skuplje nego vani"
166

Bh. influenser se požalio na cijene u Hrvatskoj: Porcija sladoleda u Opatiji 17 eura

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Astronomske cijene na Jadranu su postale uobičajena pojava tokom ljetne sezone, a na jedan takav primjer je ukazao i bh. influenser Mirza Mustafagić.

Mustafagić je na TikToku objavio snimak iz jednog lokala u Opatiji gdje ga je iznenadila cijena sladoleda. Naime, riječ je o porcijama sladoleda, a jedan od primjera koje je snimio podrazumijeva četiri kuglice sladoleda koje koštaju 17 eura.

"Volim Hrvatsku, i dalje ću naravno dolaziti, ali ove cijene su veće nego vani. Sve znam, najljepše more, slažem se... ali ovo jeste skupo. Slažete li se?", upitao je Mirza.

@mirza.mustafagic

Volim Hrvatsku i dalje ću naravno dolaziti ali ove cijene su skuplje nego vani. Sve znam, najljepse more, slazem se… ali ovo jeste skupo. Slažete se? #nohate #lovecroatia

♬ original sound - Mirza Mustafagic
Neke od opcija koje su bile na meniju su bile nešto jeftinije i podrazumijevale su 3 kuglice za 16 eura ili dvije kuglice i kornete za 11 eura.

Nedavno je društvenim mrežama kružila objava nezadovoljnog turiste iz Splita koji se požalio na cijenu pizze.

Naime, podijelio je fotografiju menija iz restorana gdje se vidi kako se cijene pizza kreću od 13 eura za margaritu pa do one s pršutom za koja košta 19 eura.

Komentarišući cijene jedan od korisnika je kazao kako isti iznos tj. 19 eura može platiti za jeftini let do Napulja i otići tamo i pojesti "pravu pizzu".