Oduševljen viđenim
52

Britanski travel bloger nakon posjete BiH upozorio druge turiste: Nemojte praviti ovu grešku

N. O.
Foto: Instagram/Yad Ventures
Foto: Instagram/Yad Ventures
Britansko-kurdski travel bloger Yad Ventures posjetio je Bosnu i Hercegovinu, a u jednom videu je upozorio druge turiste da ne prave grešku fokusiranja isključivo na rat i historiju, ističući da naša zemlja ima puno više da ponudi.

Ventures je u nizu snimaka na društvenim mrežama predstavio lokacije koje je posjetio u Bosni i Hercegovini, a na jednom od njih je kazao kako "zemlja za koju vjerovatno niste čuli - ima više vodopada od Njemačke, Italije i Francuske zajedno".

"Jedan od najvećih gradova je najsunčaniji u Evropi, ima neke od najljepših krajolika koje ćete vidjeti i jedinstven je spoj istoka i zapada", naveo je Ventures.

Također, imao je i posebno upozorenje za turiste koji posjećuju našu zemlju.

"Ako putujete u Bosnu i Hercegovinu, nemojte se fokusirati samo na rat. Lokalci ne žele da budu upamćeni samo po tome. Žele da svijet vidi njihovu pravu ljepotu - koju čine nevjerovatne planine, zadivljujući vodopadi, bogata kultura i ukusna hrana", naveo je u videu.

Pored toga, poručio je da historija jeste važna, ali da BiH nudi mnogo više od toga.

"Hrana je cijelo jedno iskustvo, kultura je bogata, a ljudi? Neki od najljubaznijih koje ćete ikada sresti", napomenuo je.